Vermont bi mogao da bude prva država sa emoji registarskim tablicama

Servis kompjutera Beograd > Uncategorized > Vermont bi mogao da bude prva država sa emoji registarskim tablicama

Predlog zakona uveden u Vermontu omogućio bi uključivanje emoji znakova u registarske tablice.
Predlog zakona predlaže dodavanje šest emoji znakova na listu odobrenih karaktera, mada ne precizira kojih.
Ako zakon bude usvojen, Vermont će postati prva američka država koja je dozvolila korišćenje emoji sličica umesto standardnih slova i brojeva.

Vermont je jedna od najmanjih američkih država, ali mogla bi imati čast biti prva koja je dozvolila emoji na registarskim tablicama.

Predlog zakona predstavljen u Predstavničkom domu u Vermontu omogućio bi vozačima da na svoje registarske tablice dodaju izbor od šest emojija. Demokrata Rebecca Vhite predstavila je nacrt zakona, koji ne precizira kojih šest emojija će biti dozvoljeno. Međutim, zakonodavci će imati puno mogućnosti. Prema Emojipediji , trenutno ima preko 3.000 emojija. Među najpopularnijim su emojiji koji plaču i koji se smeju (😂) i crveno srce (❤), a zatim pomno prate oči sa srcima (😍).

U nacrtu zakona je precizirano da bi bilo koji znak bio pored 10 različitih brojeva koje je dodelio Poverenik za motorna vozila ili brojeva i slova koje je registrovani vlasnik vozila odabrao kao tablicu za identifikaciju“. Trenutno Vermont ima nekoliko pravila za tablice identifikacije. Prema DMV-u , tablica ne može početi sa „Z“, a dozvoljena su ne više od dva broja. „Tačke, crtice ili drugi posebni znakovi ili simboli ne mogu se koristiti“, ali ako se usvoji zakon, to bi se moglo uskoro promeniti.

%Servis%kompjutera
Emoji tablice

Izvor: businessinsider

Još zanimljivosti možete pratiti na nasoj stranici