Zamena ugradnja tastature na laptopu

Servis kompjutera Beograd > Zamena ugradnja tastature na laptopu

„Potrebna mi je

zamena tastature na laptopu.

Na laptopu mi ne rade svi tasteri na tastaturi. Prolivena tečnost po tastaturi laptopa. Laptop pali, tastatura ne reaguje. Ne radi mi tastatura na laptopu. Preskače mi tastatura na laptopu…“

Skoro svakodnevno se surećemo sa korisnicima kojima tastatura na laptopu ne radi. To je jedan od najbenignijih problema koji Vas može zadesiti. Zamena tastature je u većini slučajeva brza i ne iziskuje puno vremena. Postoje neki modeli kod kojih je tastatura postavljena tako da je potrebno rasklopiti ceo laptop kako bi skinuli tastaturu, ali procentualno ih je malo. U poslednje vreme su se pojavile tastature koje su ugrađene u palmrest i moguće ih je zameniti samo u kompletu. Takve tastature su nešto skuplje.

Najčešći uzrok prestanka rada tastature je naša nepažnja i u 90 posto slučajeva prolivena tečnost. Ukoliko dođe do prolivanja tečnosti po tastaturi, potrebno je da odmah ugasite laptop. Nikako nemojte pokušavati odmah da ga upalite. Na taj način rizikujete da tečnost dođe u kontakt sa matičnom pločom i izazovete mnogo veću štetu. Izvucite punjač iz struje i skinite bateriju. Probajte što više da pokupite tečnost i postavite u položaj kako bi eventualni višak tečnosti iscureo. Pazite da neoštetite ekran ili poklopac ekrana. Bitno je da reagujete brzo ali morate biti pažljivi. To je bitno kako tečnost ne bi otišla dalje i izazvala oštećenja na matičnoj ploči. Ukoliko nemate iskustva, najbolje je da odmah odete u servis laptopova.

U našem servisu može se uraditi zamena tastature odnosno ugradnja nove na skoro svim modelima laptopova. HP, Acer, Toshiba, Dell Asus, Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Fujitsu, IBM, Packard Bell….
Tastature za laptopove su danas dosta pristupačnije kada je cena u pitanju, nego pre nekoliko godina. Ukoliko ih nemamo na stanju vreme isporuke I ugradnje je jedan do dva radna dana. Takođe je moguće po želji korisnika ugraditi polovnu ili zamensku kompatibilnu tastaturu, čije su cene dosta pristupačnije od originalnih.

%Servis%kompjutera