Zamena – ugradnja – SSD diska na laptopu

Servis kompjutera Beograd > Zamena – ugradnja – SSD diska na laptopu

Zamena ugradnja SSD diska

je preporuka za sve one koji imaju u planu  da nadograde svoj računar. Ukoliko na starom hard disku imate loših sektora  planirate kupiti nov naša preporuka je SSD. Osnovni cilj je ubrzanje rada računara. SSD ( Solid State Drive) je uređaj  koji se izdvaja po znatno većoj brzini prenosa podataka u odnosu na klasični hard disk.

Brzina je vrlina

Laptopovi  uopšteno računari sa brzim procesorima i velikom količinom memorije ne mogu iskazati svoj puni  potencijal ako koriste običan hard disk.Tek ugradnjom SSD diska možete očekivati maksimalne performanse vašeg računara.

Prva razlika koju korisnik primeti jeste brzina pokretanja operativnog sistema. SSD je mnogo brži u radu sa programima. Dovoljno je kliknuti na datoteku i ona se trenutno otvara. Čak i izlazak na internet postaje mnogo udobniji za rad. Stranice se prosto lakše i brže učitavaju. Brzina je samo jedan od faktora koji ove diskove izdvaja u odnosu na standarne. Za razliku od klasičnih hard diskova koji koriste rotirajuće  magnetne ploče SSD-ovi koriste memorijske čipove za čuvanje podataka.

SSD diskovi troše mnogo manje energije, pa samim tim će i baterija na laptopu trajati duže.

Pouzdanost i sigurnost

Kada je vek trajanja u pitanj, mnogo su dugovečniji u odnosu na standarne hard diskove.

Zamena ugradnja SSD diska

%Servis%kompjutera