Najpopularniji dodaci za Google Chrom

Servis kompjutera Beograd > Uncategorized > Najpopularniji dodaci za Google Chrom
Najpopularniji dodaci za Google Chrom

Većina korisnika i ne zna koje sve mogućnosti koje  nose dodaci u pregledačima koje svakodnevno koristimo surfujući po internetu. Svakako jedan od najpopularnijih pretraživača je Google Chrome, koji nudi pregršt dodataka, neke ste možda probali, a za neke možda niste ni znali da postoje. Kada ih jednom instalirate, pitaćete se kako ste uopšte mogli da živite bez njih.
Iako je dovoljno dobar i brz kao pregledač Marshable nam prenosi da uz instalaciju nekih ekstenzija može biti mnogo bolji.
Za one koji su tek prešli na Google Chrome ovo je idealn način kako da se poboljša korisničko istkustvo, mada isto tako verujemo da velika većina korisnika uveliko koriste neke od alata koje ćemo navesti.
Najpopularniji dodaci za Chrom:

%Servis%kompjutera
Najpopularniji dodaci za Google Chrom

1 – The Great Suspender
Služi između ostalog da ubrza surf. Chrom sam po sebi vrlo lako može da potroši svu RAM memoriju za svoje potrebe, a kod laptopova znatno utiče na potrošnju baterije.The Great Suspender pauzira kartice tj. tabove koji se ne koriste. preporučuje se korisnicima koji imaju 4GB RAM-a ili manje.
2 – LastPass
Većina sajtova koje svakodnevno koristimo traži registrovanje korisnika, što iziskuje pamćenje novih user-a i šifri. Naravno i sami znate da je najgore koristii isti user i password na različitim sajtovima, kao i proste šifre tipa : 1234. LastPass će umesto vas odraditi taj deo posla umesto vas. Ovaj dodatak može sam da kreira šifre umesto vas i da pamti svaku novu koju unesete
3 – Giphy
Današnji internet je potpuno ne zamisliv bez gifova. Ovaj dodatak dodatak će vam olakšati da u sekundi pronađete GIF iz Drakeovog ‘Hotline Blinga’ koji ste tražili.
4 – Feedly
Od kad je ugašen Google Readera ovaj dodatak je postao neophodan za sve one korisnike koji žele da prate sve vesti, ili neke određene teme. Feedly na jednom mestu sadrži sve portale koje posećujete.
5 – UBlock Origin
UBlock Origin je dodatak za blokiranje oglasa koji zahteva jako malo memorije. Između ostalo korisnicima dozvoljava da sami biraju na kojim stranicama će dozvoliti da se oglasi prikazuju, a na kojim ne.
6 – HTTPS Everywhere
HTTPS Everywhere je dodatak koji HTTP stranicu menja tako da se učitava preko sigurne HTTPS veze.
7 – Honey
Idealan dodatak za sve ljubitelje online kupovine. Honey vam pomaže tako što umesto vas traži sve aktuelne kupone koji se mogu iskoristiti za smanjivanje cene.
8 – Save to Pocket
Sjajan dodatak za sve one koji nemaju puno vremena za čitanje. Pomaže vam da određene stranice sačuvate, i kasnije kada vam dozvoli na vreme pročitate. Prednost Pocket dodatka je što ga prilikom sačuvanih stranica možete koristiti i kada niste na mreži.