Kako da sakrijete adrese primalaca mejla jedne od drugih?

Servis kompjutera Beograd > Latest News > Kako da sakrijete adrese primalaca mejla jedne od drugih?
Kako da sakrijete adrese primalaca mejla jedne od drugih?

Ponekada nam se dešava da želimo da pošaljem imejl grupi ljudi koji se međusobno ne poznaju, niti su na bilo koji način povezani. Ako im pošaljemo mejl na klasičan način, tada će svako od njih moći da vidi adresu elektronske pošte svih ostalih primalaca. Zbog toga možete zapasti u veliki problem. Nekima se nikako neće svideti činjenica da je tamo neki neznanac došao u posed njihove adrese za elektronsku poštu, jer je to privatan podatak, koji se može zloupotrebiti. Na primer, na tu adresu može početi da pristiže nepoželjna pošta. Stoga, ako ne želite da rizikujete takve nesporazume, a nemate vremena da svakom šaljete mejl pojedinačno, pokazaćemo vam kako da adrese primalaca sakrijete jedne od drugih.

To se radi izuzetno jednostavno. Jedino što je potrebno da se adrese elektronske pošte umesto u uobičajeno polje ili CC polje, ubacite u BCC polje.

%Servis%kompjutera

Svaki klijent za slanje mejlova elektronske pošte ima opciju za BCC polje. Vidite kako to izgleda u Gmail-u.  Ta opcija se inače zove Skrivena kopija.

Kako joj i ime kaže, svaka adresa koju ubacite u to polje nije vidljiva nikome drugom, osim pošiljaocu i primaocu.

%Servis%kompjutera

U Tanderberdu takođe postoji ta opcija.

%Servis%kompjutera

U Outlook-u opcija BCC nije odmah uočljiva, već morate da joj pristupite iz menija Options, nakon što kliknete da kucate novu poruku (new message).

%Servis%kompjutera

 

Izvorno: internet zanatlija