Google će kažnjavati stranice sa downloadom aplikacija

Servis kompjutera Beograd > Internet > Google će kažnjavati stranice sa downloadom aplikacija

Koliko vam se puta desilo da dok na internetu pokušavate da uz pomoć svog pametnog telefona unesete neki pojam u   Google pretragu, i naišli na situacija da vam se u rezultatima pretraživanja otvori veliki „prozor“ u kojem ste pozivani da instalirate neku aplikaciju. Naravno, to je jedna od stvari koje nam oduvek idu na živce, pa nas raduje što je Google  odlučioda  nešto preduzme po tom pitanju.
%Servis%kompjutera
To će rešiti na vrlo jednostavan način, „downrankingom“ takvih stranica, odnosno njihovim kažnjavanjem na taj način da se prikazuju znatno niže u rezultatima pretraga, bez obzira na to koliko bile popularne i dobro „SEO optimizovane“.

S druge strane Google će na taj način naterati webmastere da umesto takvih velikih prozora na stranice instaliraju znatno manje upadljive bannere s instalacijama aplikacija, koji neće dominirati nad onim sadržajima koje želimo dobiti u rezultatima pretraživanja.

Naravno, to ne znači da će Google u potpunosti ukloni oglase jer od njih ima lepe prihode, ali je dobro znati da se trudi, da nam njegova pretraga prvenstveno služi za ono za šta je namenjena, odnosno za ono što od nje i očekujemo.