DECA ĆE GA OBOŽAVATI: Google predstavio pametnog plišanog medu! | Telegraf – Najnovije vesti

Servis kompjutera Beograd > Društvene mreže > DECA ĆE GA OBOŽAVATI: Google predstavio pametnog plišanog medu! | Telegraf – Najnovije vesti
DECA ĆE GA OBOŽAVATI: Google predstavio pametnog plišanog medu! | Telegraf – Najnovije vesti

%Servis%kompjutera

Na crtežu, koji je uz patent objavilo američko telo za dodeljivanje patenata US PTO, prikazana je igračka koja liči na plišanog medu i zeku sa mikrofonima u ušima, kamerama u očima, zvučnicima u ustima i motorom u vratu

 

%Servis%kompjutera

Američki veb gigant Google patentirao je u SAD inteligentne igračke u obliku plišanog mede i zeke. Radi se o igračkama koje mogu da registruju prisustvo ljudi u prostoriji i upravljaju elektronskim uređajima na zahtev.

Na crtežu, koji je uz patent objavilo američko telo za dodeljivanje patenata US PTO (US Patent and trademark office), prikazana je igračka koja liči na plišanog medu i zeku sa mikrofonima u ušima, kamerama u očima, zvučnicima u ustima i motorom u vratu.

Medvedić se može stisnuti uz sebe, a da se elektronske komponente ne slome. Igračka može da sluša, okreće glavu radi uspostavljanja vizuelnog kontakta, razume šta mu se kaže i odgovori unapred snimljenim rečenicama, a mogla bi i da komunicira s elektronskim uređajima preko bežičnih tehnologija, kao što su Wi-Fi i Bluetooth, da puštaju muziku ili film koji bi im dete ili odrasla osoba zatražili.

U patentu je pre svega navedena mogućnost da ta vrsta igračaka služi kao inteligentna telekomanda koja bi mogla da centralizuje upravljanje svim uređajima u domaćinstvu.

Antropomorfni uređaj može da bude lutka ili igračka koja liči na čoveka, životinju, neko mitsko biće ili neki predmet, navedeno je u patentu. Ta vrsta inteligentnih igračaka bi mogla i da sadrži funkciju prepoznavanja likova.

Izvorno: hi-tech telegraf