Popravka ili zamena DC konektora za napajanje laptopa

Servis kompjutera Beograd > Popravka ili zamena DC konektora za napajanje laptopa

Laptop ne dobija struju. Ulaz na laptopu za punjač je raskliman. Konektor punjača laptopa ispada iz ležišta. Kada pomeram kabl punjača gubi se kontakt.

Jedan od takođe vrlo čestih kvarova  na laptopu je neispravan DC konektor za napajanje laptopa. Neispravan DC konektor se dešava zbog nepažnje korisnika. Kada premeštate laptop sa jednog na drugo mesto, uvek izvucite punjač iz laptopa. Premestite laptop pa mu opet dajte struju. Pazite da Vam se kabl ne vuče po podu kuda prolazite. Ukoliko zapnete, rizikujete da oštetite DC konektor pa i polomite.

Popravka ili zamena DC konektora se dijagnostikuje lako. Vrlo često nam se dešava da korisnik dođe i kaže, ne radi mi ulaz za punjač na laptopu. A ustvari je neispravan sam punjač laptopa. Simptomi su slični, zapravo isti. Laptop ne dobija struju.

Ako ste primetili da laptop gubi struju, punjač nemojte nikako nameštati u određene položaje kako bi ste ga naterali da još malo radi. Konstantnim prekidom i dobijanjem struje rizikujete da izazovete još veći kvar. Zbog nestabilnih napona vrlo lako može da Vam strada hard disk. Loši (bed) sektori na hard disku mogu nastati upravo zbog toga. Ukoliko je baterija na laptopu može se oštetiti stalnim prekidanjem i dobijanjem struje. Zato je mnogo lakše da ako je već napravljena šteta ostane na toj jednoj, nego da pravite dodatne kvarove.

U većini slučajeva DC se može popraviti, ali ponekad je potrebno zameniti deo jer je polomljeno ležište DC konektora. Svim korisnicima, kojima se radi zamena ili popravka DC konektora u našem servisu, poklanjamo čišćenje prašine i zamenu termalne paste gratis.